Udgivet i Livsstil og Bolig

5 tips til at passe ekstra godt på håret i løbet af sommerens rejser

Af Hårklemmer.dk

Håret er for mange en vigtig del af ens identitet, det spiller en stor rolle i hvordan nogle identificerer sig, og præsenterer sig til verdenen omkring. For mange er det blot en del af hvordan man ser ud, og derfor er det vigtigt for dem, at håret bliver passet ordentligt på, så det kan være sundt, og derfor se godt og frisk ud. 

Det kan være du skal ud og rejse i sommeren, og derfor skal du ud og bade i havet. Havet er fyldt med salt, og dette kan være skadeligt for håret, hvis man ikke passer på. Kombinationen af solen og det salte vand, kan være med til at skade håret, og fjerne den naturlige fugtighed.

Det er derfor meget vigtigt, hvis du skal nyde Sardiniens sol og middelhavets salte vand at du finder den bedste måde for dig, at passe dit hår på. Med de 5 følgende tips får du muligheden for at passe godt på dit hår, mens du nyder sommerens rejser.

1.  Find din hårtype, så du kan passe bedst muligt på håret.

Der findes forskellige hårtyper, så når du skal passe godt på dit hår, er det vigtigt, at du lærer din hårtype at kende, og derfor kan gøre det helt rigtige, når du skal passe ekstra godt på håret i løbet af sommerens rejser. Der er flere ting du skal gøre, for at finde frem til din hårtype, som du kan finde her;

  1. Hårdensitet: Når du skal finde hårdensiteten skal du begynde med at tage en stor tot hår, som når du vil lave en skilning, det mere hovedbund der kan ses det tyndere er dit hår.
  2. Hårdiameter: Du finder hårdiameteren ved at tage et strå hår, placer det mellem tommeltot og pegefinger. Hvis du ikke kan, eller knapt, kan mærke håret, betyder det, at du har tyndt hår. 
  3. Fedtethed af dit hår: Når du gerne vil finde fedtetheden af dit hår, skal du vaske det, og lade det lufttørre inden du går i seng. Når du vågner om morgen, tager du et stykke papir, lommetørklæde eller toiletpapir, og presser det mod hovedbunden forskellige steder. Jo mere fedtet papiret er, jo mere fedtet er dit hår.

Dette giver dig din hårtype, og du kan derefter begynde at passe på dit hår, på den bedste måde, og derfor holde dit hår sundt og flot.

2. Hårkur - reparation eller beskyttelse af dit hår

Hvis du rejser til middelhavslande, så er der en stor sandsynlighed for at du kommer til at bruge meget tid i solen, og eventuelt i havet. Dette kan være skadeligt for håret. Der er flere måder at bekæmpe solskade i håret på.

Hvis du allerede har oplevet, at dit hår er beskadiget grundet solen og saltvandet, så kan du finde en hårkur, som går ind og reparerer dit beskadiget hår, og giver dit hår sin naturlige fugtighed tilbage, og det går også ind og beskytter håret, mens den reparerer håret.

Det kan også være, at du ikke har været meget ude i solen endnu, og derfor bare skal bruge en måde at beskytte dit hår på. Dette kan også gøres med en hårkur. 

Der findes mange forskellige typer af hårkurer, som går ind og hjælper dit hår, baseret på hvilke behov dit hår har.

3. Olie eller serum til dit hår

Dit hår har en naturlig fugtighed, og det er vigtigt, at du passer på dette, for at holde dit hår sundt og rask. Dette kan du gøre ved at tilføje et serum eller en olie til dit hår inden du går ud i solen, og eventuelt i havet. 

Når du skal finde en olie eller serum til dit hår, skal du gå ind og kigge på de forskellige, og sørge for at vælge et serum eller olie som har et UV-filter. Dette er stort set solcreme til dit hår, og går derfor ind og beskytter dit hår mod solen, og dens skadelige stråler. Nogle serummer og olier har også muligheden for at beskytte mod saltvand, dette er dog ikke alle, og du skal derfor være opmærksom på, at du kan opleve at du skal beskytte mod saltvand ved siden af olien eller serummet.

4. Brug kold luft i stylingen af dit hår 

Det er altid en idé, at passe godt på håret, mens du styler det. Dette kan du gøre ved at tilføje olie til håret, dette kan være med til at beskytte håret mens du styler det, men det kan også være med til at beskytte håret efter styling processen, da dette kan være med til at tilføre fugtighed og vitaminer til håret.

Derudover, når du er færdig med stylingen, kan det være en idé at afslutte din styling med kold luft. Der er flere fordele ved at bruge kold luft i slutningen af din styling, for det første er det med til at forlænge holdbarheden af din frisure, og den er også med til at mindske krusen af håret, og dermed er med til at beskytte håret.

5. TIldæk håret

Hvis du har en dag på ferien, hvor du oplever, at du har travlt, og derfor ikke føler, at du har mulighed eller tid til at bruge meget tid på håret, så er en hurtigt og effektiv løsning at dække håret til. 

Dette kan være med en kasket, et tørklæde eller lignende. Dog er den bedste måde at dække dit hår på ved brug af en solhat, da dette dækker mere af håret, og derfor beskytter håret bedre, især hvis du har længere hår. Det kan altid være en idé at sætte håret op med eksempelvis en hårklemme, så der er mindre hår, der skal dækkes, og derfor gør det nemmere at dække.

Det at beskytte håret for solen og saltvandet er relativt simpelt, når du ved hvordan du skal gøre, og hvad du skal være opmærksom på. Med disse 5 tips får du en større chance for at passe godt på dit hår, og du kan nyde rejserne med Sardiniens sol og middelhavets salte vand uden bekymring for dit hår.

Find det du mangler på hårklemmer.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 6.561 produkter fra mere end 171 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 12.170 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:49:47.

25
Produkttyper
6.561
Produkter
122
Brands
171
Forhandlere
12.170
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.